Награђени румски олимпијци

величина слова

20. мај 2016.

Olimpijada - prijemЗа актуелне освајаче медаља на недавно завршеним Олимпијским спортским играма ученика и будуће спортске шампионе данас је, у Градској кући у Руми, организован свечани пријем.

На Х Олимпијским спортским играма ученика одржаним у Врању Румљани су освојили 4 златне медаље у екипним спортовима и 12 одличја у појединачним. Општина Рума је на овим играма имала 64 такмичара, што ју је сврстало међу општине са највише учесника.

На сјајним спортским резултатима, оствареним на популарној "школској олимпијади", ученицима румских основних и средњих школа честитала је заменица председника Општине Рума, Марија Стојчевић.

"Пре свега желим да вам честитам на одличним резултатима које сте остварили на школској олимпијади. Честитке и професорима који су вас припремали за такмичење у Врању. Ми ћемо наставити са активном подршком школама и школском спорту. А како бисмо вам се још једном одужили за достојну промоцију румске општине, председник Општине Рума Слађан Манчић је одлучио да вас награди са бесплатним месечним картама за градски базен "Борковац", казала је Марија Стојчевић.

Бесплатне карте за базен су изазвале громогласан аплауз и право одушевљење међу ученицима, а ђаци ће моћи да их преузму наредне седмице у Спортском центру "Рума".

У име школа и ученика Општини Рума се захвалио наставник физичке културе из ОШ "Вељко Дугошевић, Милан Смиљанић.

"Велику захвалност дугујемо челним људима локалне самоуправе. По први пут сви наши ђаци су добили спортску опрему, тренерке и мајице са логом Општине Рума. Локална самоуправа се побринула да безбедно и сигурно отпутујемо до Врања и да се вратимо у Руму и заиста им хвала на томе", рекао је Смиљанић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001