Одржана седница Социјално - економског савета

величина слова

17. мај 2016.

Ljubisic i TesicСоцијално-економски савет Општине Рума (СЕС) одржао је данас седницу на којој се расправљало о Извештају о извршењу буџета за период 1. јануар -31. март 2016. године.

СЕС Општине Рума је један од ретких у нашој земљи који се редовно састаје, а поред унапређења сарадње локалне самоуправе, привредних субјеката и синдикалних организација, на седницама се најчешће разматрају буџетска питања, казао је начелник Општинске управе и члан СЕС-а Душан Љубишић.

"Данас смо разговарали и о актуелним привредним дешавањима у румској општини, о положају радника и другим питањима која су везана за рад СЕС-а. Ми смо један од ретких Савета на територији Србије који функционише. Редовно одржавамо седнице, тражимо начине да побољшамо социјални дијалог, уосталом у СЕС-у локалну самоуправу представљају председник Општине Рума, његова заменица и моја маленкост као начелник Општинске управе. То довољно говори колико озбиљно схватамо сврху и намену СЕС-а и локална самоуправа у Руми се труди да усвоји све оне препоруке које ово саветодавно тело даје", изјавио је начелник Љубишић.

SES sednicaПредседник Савеза Самосталног синдиката за општине Рума, Ириг, Пећинце и члан СЕС-а Драго Тешић оценио је да је социјални дијалог у румској општини добар.

"Без социјалног дијалога нема напретка. Општина Рума је то давно препознала и зато овај СЕС није само формално формиран, већ он заиста функционише и на њему расправљамо о скоро свим питањима битним за грађане румске општине", рекао је Драго Тешић.

Тешић је најавио да ће Синдикат у наредном периоду интензивније радити на синдикалном организовању радника, јер је то најбољи гарант за поштовање радничких права.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001