Румљани сјајни на 10. Олимпијским спортским играма ученика

величина слова

16. мај 2016.

Skolska olimpijadaСоња Огњеновић и Илија Вуков ученици ОШ "Вељко Дугошевић" из Руме направили су одличан резултат на Олимпијади у Врању. Соња је освојила сребро у скоку у вис, док се Илија окитио бронзом у скоку у даљ. Подсетимо, "Вељковци" су двоструки олимпијски шампиони у атлетици. Девојчице из "Змајеве“ школе у Руми су освојиле прво место у рукомету.

Основна школа “Душан Јерковић” освојила је злато у малом фудбалу, а сребрну медаљу у гимнастици узела је Невена Новаковић, такође ученица "Душанове" школе.

Prvaci u malom fudbalu - "Dušanovci"Невена је наступила у категорији 5/6 разреда Спортска гимнастика, а на њен успех је веома поносна и њена наставница и тренер гимнастике Љиљана Орловић.

Млади џудисти ОШ “Душан Јерковић” понеће кући чак три златне медаље (Немања Бјелић, Стефан Симић и Катарина Орловић) , једну сребрну (Ана Бјелић) и једну бронзану (Влада Ушљебрка), а заузели су и два пета места (Стефан и Урош Зубовић).
Ученице ОШ "Змај Јова Јовановић“ из Руме Сара Пуач и Дуња Младеновић окитиле су се у џудоу са две бронзане медаље.
На Олимпијади у Врању учествовало је 7.000 ученика, а Рума је општина са највише учесника. Руму је представљало 64 такмичара, у 7 различитих спортских грана, у конкуренцији дечака и девојчица.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001