Правилно збрињавање амбалажног отпада у пољопривреди

величина слова

13. мај 2016.

Zaštita biljaУдружење произвођача средстава за заштиту биља у Србији - SECPA, у сарадњи са Пољопривредном стручном службом Рума, општинама Рума, Инђија и Ириг и оператером за збрињавање амбалажног отпада – СЕКОПАК,у периоду од 20. до 23. јуна 2016. године, у оквиру Пилот пројекта, организоваће прикупљање испраног амбалажног отпада. Прикупљаће се амбалажа која потиче од средстава за заштиту биља SECPA чланица: Adama, BASF, Bayer, DuPont, Dow AgroSciences, Syngenta i Belchim CP.

Данас је тим поводом, у просторијама III месне заједнице у Руми, одржан и састанак са представницима свих месних заједница из румске општине, како би се пољопривредници на што бољи начин упознали са предстојећом акцијом.

"Први пут у Руми организујемо акцију прикупљања амбалажног отпада од пестицида. Акција је бесплатна и надам се да ће пољопривредници одазвати, чиме ћемо спречити загађивање животне средине, јер се најчешће поменута амбалажа спаљивала, бацала у комунални отпад или у природу, закопавала или на неки други неодговарајући начин уништавала", казао је дипломирани инжењер пољопривреде Сава Поповић, представник удружења SECPA.

Пољопривредна стручна служба и SECPA поручују пољопривредницима да амбалажу добро исперу одмах након њеног пражњења и да је одложе на безбедно место на имању до њеног преузимања.

Распоред преузимања амбалаже по селима

Правилно испирање амбалаже

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001