Дан сестринства у Дому здравља "Рума"

величина слова

12. мај 2016.

Dan sestrinstvaСвечаношћу у Дому здравља "Рума" данас је обележен Међународни дан сестринства, који се 12. маја слави широм света. Обележавањем овог датума румски Дом здравља жели да укаже на значај сестринства, казала је директорица ове установе примарне здравствене заштите др Снежана Бојанић Стојић и оценила да су медицинске сестре једне од најважнијих фактора у процесу оздрављења пацијената.

И ове године, као и претходне, Дом здравља "Рума" је доделио захвалницу за најбољу сестру, а овога пута она је отишла у руке Љиљане Јовановић, медицинске сестре која је у овој установи радила 37 година и која већ деценију и по ужива у пензији.

"Изузетно сам срећна и узбуђења и пре свега изненађена. Драго ми је што су ме се моје колеге сетиле. Трудила сам се да на послу увек дам све од себе, а младим колегиницама, које тек почињу да се баве овим племенитим занимањем желим да поручим да имају много разумевања и стрпљења за пацијенте", рекла је Љиљана Јовановић.

Свечаности су присуствовале бивше и садашње медицинске сестре румског Дома здравља, а након доделе захвалнице уприличено је заједничко дружење.

Подсетимо, Међународни дан сестринства се прославља у спомен на рођендан Флоренс Најтингел, зачетнице модерног сестринства, која је половином 19. века иницирала улазак професионално образованих жена у здравствену његу болесних, те давне 1860. године у Лондону отворила прву школу за медицинске сестре.

Сваке се године 12. маја здравствени професионалци и јавност осврну на рад и улогу медицинске сестре у нези болесних и заштити здравих људи, чија здравствена заштита је незамислива без медицинских сестара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001