Дан победе - полагање венаца на Градском гробљу

величина слова

9. мај 2016.

Dan pobedeДан победе на фашизмом 9. мај обележен је данас полагањем венаца на споменике жртвама Другог светског рата, на Градском гробљу у Руми. Венце су положили представници локалне самоуправе, борачких удружење и грађана.

Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић и секретар СУБНОР-а Општине Рума Предраг Вукмирић сагласни су у оцени да се грађани Србије могу поносити доприносом које су претходне генерације дале у победи над фашизмом.

"Поред великих сила, никако не смемо заборавити ни Србију која је тада, иако малобројна, стала у ред оних земаља које се боре за слободу, демократију, будућност и бољи живот свих генерација. Србија је поносна на своју слободарску традицију и једна смо од земаља које су поставиле темеље света у коме данас живимо", рекла је Марија Стојчевић.

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату се обележава у знак сећања на 9. мај 1945. године, када је нацистичка Немачка потписала капитулацију. На ратна дејства у тадашњој Југославији успомене је данас евоцирао председник СУБНОР-а Општине Рума, Момир Милошевић и том приликом је нагласио да се храбри борци, који су свој живот положили за слободу, не смеју заборавити.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001