Наставак уређења излетишта у Путинцима

величина слова

22. април 2016.

Park u PutincimaПре годину дана почела је обнова излетишта и парка у Путинцима. Након много година овај простор је уређен по укусу мештана, а постављањем тобогана, клацкалица, љуљашки и вртешки, овај део Путинаца је постао омиљена локација деце и младих.

Тежимо да направимо једну оаза у којој ће мештани, у слободно време, имати простора за рекреацију, одмор и шетњу, каже председник Савета МЗ Путинци Бранко Мандић.

"Сопственим средствима, али пре свега уз помоћ локалне самоуправе и спонзора уређујемо излетиште и парк и правимо један простор којим ће се Путинчани поносити. Постављањем дечијег игралишта овај парк је много посећенији, али ту су и други садржаји у којима уживају и остали мештани нашег села. Имамо много идеја, тако да ово излетиште још није добило коначан изглед. Такође, стигао нам је и песак и данас крећу и радови на уређењу одбојкашког терена", изјавио је Мандић.

Izletište u PutincimaУ парку је трава ове године већ три пута кошена, а пред 1. мај ће се обавити још једно кошење. Путинци су као и сва друга села у румској општини ове седмице добили на поклон од локалне самоуправе професионални тример, тако да ће се одржавање зелених површина организовати на много лакши начин.

Због поклапања Ускрса и Празника рада, ове године се у излетишту очекује много већа посета 2. маја, а МЗ Путинци планира да направи и један велики роштиљ, који ће бити на располагању грађанима.

У акцији пошумљавања коју је финансирала општина Рума у путиначком парку је засађено око 150 садница листопадног дрвећа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001