Асфалтирање улице у Путинцима

величина слова

22. април 2016.

AsfaltiranjeОпштина Рума је издвојила милион динара за асфалтирање улице Николе Тесле у Путинцима. Радови су почели данас, а асфалтира се део улице у дужини од око 200 метара.

Локална самоуправа је обезбедила средства за асфалтирање целе улице у дужини од 500 метара, међутим, други део улице ће сачекати прво радове на водоводној и гасоводној мрежи, каже председник Савета МЗ Путинци Бранко Мандић.

"Као што је Општина Рума и обећала асфалтираће се свака улица, па макар у тој улици биле и само две, три куће. Радови у делу улице Николе Тесле ће се данас и завршити, а остатак улице ћемо асфалтарати након што се у том делу улице уради водоводна и канализациона мрежа. Ова улица је већ 20 година без асфалта и било ју је заиста неопходно асфалтирати", рекао је Мандић и додао да ће се врло брзо, након доношења планске документације, у Путинцима асфалтирати и последња неасфалтирана улица.

Igor Medic levo, Branko Mandić desnoТо што улица Николе Тесле није у центру села, није препрека да се она уреди на ваљан начин сматра, Игор Медић, становник улице Николе Тесле.

"Веома сам срећан што ће се ова улица асфалирати и хвала Општини Рума што је показала разумевање за људе који живе у улици Николе Тесле. Великих смо проблема имали када је време кишовито или када напада снег. Проблем је за децу која иду у школу, али и за одрасле који иду на посао. Сада ћемо свакако имати мање проблема, али и сви људи који пролазе овом улицом", сматра Медић.

У Општини Рума је у последње три године у путну инфраструктуру уложено преко 250 милиона динара.

Само у протеклих неколико месеци асфалтиране су улице Мише Убоје(вредност 40 милиона динара) и Августа Цесарца у Руми, а по две улице су пресвучене асфалтним слојем у Добринцима, Хртковицима, Вогњу, Путинцима, Краљевцима. Десет милиона је издвојено и за радове у Мачванској улици и улици 29. новембра у Кленку. Асфалтирано је и неколико приступних путева, попут оног код базена "Борковац" и фабрике "Хачинсон". Такође, 20 милиона динара Општина Рума је у претходној години уложила у шљунчење атарских путева.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001