47.293 грађана Општине Рума са правом гласа

величина слова

22. април 2016.

IzboriУ недељу 24. априла одржаће се избори за народне посланике Народне скупштине, покрајинске скупштине и одборнике локалних парламента, на којима ће моћи да гласају сва лица уписана у бирачки списак.

Гласање ће трајати од седам до 20 часова. Бирач може да гласа само под условом да на бирачко место понесе важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на чијем обрасцу је наведен јединствени матични број грађана.

Сви бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, при чему нису дужни да то обавештење понесу на бирачко место.

Напомиње се да бирачи који нису у могућности да дођу на бирачко место, могу да гласају уколико до 11 часова на дан избора о томе обавесте бирачки одбор.

Бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписивања, користе печат са потписом, односно личним подацима.

У Општини Рума право гласа има 47.293 грађана који су распоређени у 43 бирачка места. 22 бирачка места се налазе у самом граду, док су преостала распоређена у селима румске општине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001