Општина Рума донирала тримере сеоским месним заједницама

величина слова

20. април 2016.

Podela trimeraЗелене површине у сеоским месним заједницама у Општини Рума одржаваће се од данас на много бољи и квалитетнији начин. Општина Рума је донирала професионалне тримере свим сеоским месним заједницама, а свечана примопредаја обављена је данас у дворишту Општинске управе(Главна 107). Председницима сеоских месних заједница тримере је уручио председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Све сеоске месне заједнице су добиле по један тример. У питању су професионални тримери, марке "STIHL", а за набавку Општина Рума је издвојила нешто преко 1,5 милиона динара. Средства којима смо финансирали куповину се убирају по основу пољопривреде и зато смо хтели да један део издвојимо баш за набавку тримера. Верујем да ће ова донација олакшати рад људима који су на челу сеоских месних заједница и да ће сада на много лакши начин бити организовано одржавање зелених површина у селима", изјавио је председник Манчић.

Општина Рума је купила укупно 18 тримера, њих 16 је подељено селима у румској општини, док су преостала два намењена IV МЗ у Руми и гарнизону Војске Србије.

Gojko Šašić i Branislav Rahar"IV месна заједница у Руми нас је обавестила да имају потребу за једним тримером. Наиме, имају зелене површине које нису под надзором ЈП "Комуналац", а имају и радника који ће косити траву и зато смо им изашли у сусрет. Такође, имамо захтев и гарнизона ВС у Сремској Митровици, они су тражили косачицу или тример и о том захтеву ће се изјаснити Општинско веће", рекао је Манчић.

Председник Привременог тела МЗ Грабовци Бранислав Рахар се захвалио локалној самоуправи на донацији и истакао да је његовој МЗ тример био најпотребнији.

"Претходни тример је био годину дана у квару и имали смо великих проблема са кошењем траве. Набавком овог тримера фактички решавамо питање основног уређења зелених површина над којима газдујемо", изјавио је Бранислав Рахар.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001