Општина Рума донирала два возила полицији - Министар Стефановић данас у Руми говорио о подизању нивоа безбедности у саобраћају

величина слова

19. април 2016.

PrimopredajaМинистар унутрашњих послова др Небојша Стефановић боравио је данас у Руми где је присуствовао примопредаји возила које је локална самоуправа донирала румској Полицијској станици. Поред донације вредне 2,5 милиона динара коју је обезбедила Општина Рума, министар Стефановић је присуствовао превентивној акцији саобраћајне полиције која је имала за циљ повећање нивоа безбедности у саобраћају, а Стефановић је такође, на тему безбедности у саобраћају, говорио и на трибини која је данас одржана у румском Културном центру.

Општина Рума је румској полицији донирала два возила Шкода Фабиа, а вредност донације је 2,5 милиона динара.

Министар полиције је истакао да данашња акција, у којој Општина Рума донира Полицијској станици два возила, показује да локална самоуправа размишља о безбедности и да кроз заједнички рад, полиција у заједници постаје стварност, постаје нешто што је заиста потребно грађанима не само Руме него сваке општине.

"Разумевање безбедносних проблема, заједнички изазови, али и заједничка решења и не само ова два возила већ и формирање командног центра и видео собе где ће се фактички радити надзор над школским двориштима и раскрсницама показује да људи у Општини размишљају о безбедности, баш као и људи у Полицијској управи и да нам је то заједнички задатак, да грађани сваког места у Србији доживљавају своју полицију као институцију која је ту због њих, која је њихов сервис и да се ми трудимо да безбедност буде максимална. Драго ми је и захвалан сам због ове донације и надам се да ћемо и у будућности имати тако лепих ствари", изјавио је министар Стефановић.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да је сарадња локалне самоуправе и полиције добра, те да се Општина Рума труди да помогне рад Полицијске станице у Руми, јер то доприноси повећању безбедности у румској општини. "Ми смо и прошле године донирали два аутомобила, али Општина Рума помаже полицији и када је у питању рачунарска опрема и канцеларијски материјал. Сигурност наших грађана, наше деце је на првом месту и поред рада полиције, Општина Рума се труди да и сама допринесе повећању безбедности. Уводимо видео надзор у школе, на битне раскрснице у граду, што полицији и другим службама безбедности олакшава рад и утврђивање чињеница. На Министарству унутрашњих послова, Полицијској станици у Руми, али и на локалној самоуправи је да обезбедимо могућности за нормалан и безбедан живот свих грађана и драго ми је што сложно идемо ка том циљу", поручио је Манчић.

Начелник Полицијске станице у Руми Влатко Тадић се захвалио локалној самоуправи на донацији. "Ово није први пут да Општина Рума помаже рад Полицијске станице и могу само да пред господином министром обећам да ћемо користити у најбоље сврхе и да ћемо и даље пожртвовано радити на безбедности грађана Општине Рума", рекао је Тадић.

Из МУП-а Републике Србије апеловали су на учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и провере исправност свог возила, као и да посебно воде рачуна на вожњу у зони школа. Такође, упућен је апел возачима да обрате пажњу на бициклисте и мотоциклисте, чије је присуство повећано на улицама услед бољих временских услова.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001