105 стипендија за студенте из Општине Рума

величина слова

1. април 2016.

StipendijeСвечана додела уговора о стипендирању студената са подручја румске општине одржана је данас у Холу Културног центра у Руми. Ове школсе године стипендију је добило 105 студената. Месечни износ стипендије je 8.400 динара, а она се исплаћује десет месеци.

Као и ранијих година данашњој свечаности су присуствовали студенти који су остварили право на општинску стипендију и бројни родитељи.

Уговоре о стипендирању је доделила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

"Првобитно одлуком је планирано да се додели 100 стипендија, али је председник општине одлучио да додели још 5 стипендија оним студентима који су имали исти број бодова, како нико не би био оштећен. Општина Рума је увек гледала да изађе у сусрет најбољим студентима и ученицима и са том праксом наставићемо и у будућности", рекла је Марија Стојчевић.

Она је напоменула и да ће исплата стипендија почети следеће седмице и да ће се у почетку исплаћивати по две рате.

Vranja BradarićЈедна од студентикиња која је данас добила стипендију је и Вања Брадарић из Буђановаца. Вања је иначе на мастер студијама Факултета политичких наука у Београду.

"Подршка локалне заједнице изузетно значи младим људима. Финансијска помоћ није никако занемарљива, јер су трошкови студирања високи. Општинска стипендија ће мени лично сигурно олакшати студирање и зато поздрављам одлуку локалне самоуправе да стипендира преко 100 студената, јер сматрам да је знање сигуран пут до успеха", казала је Вања.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001