XXXXI седница Општинског већа - Биоскоп "Техника", безбедност у саобраћају и јавна паркиралишта

величина слова

30. март 2016.

Slađan MančićОпштинско веће је на седници 29. марта усвојило Решење о прибављању непокретности у јавну својину Општине Рума путем размене непокретности. У непосредној размени Општина Рума би за некадашњи биоскоп "Техника", у улици ЈНА 106, добила локал(98) у улици ЈНА 135(преко пута ЈП "Гас-Рума") и магацински простор површине 68m², који су сада у власништву заинтересовног инвеститора.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је поновио став локалне самоуправе да све објекте који коштају и за које румска општине плаћа режије, а иначе су у доста лошем су стању, треба продати инвеститорима који су заинтересовани да објекте реновирају или као у случају "плаве зграде" изграде нове. Он је истакао да ће у поступку бити заштићени интереси Општине Рума.

"Ако не будемо у наредне две, три године улагали у ове објекте, мораћемо издавати решења о рушењу, стога је у интересу Општине Рума да све објекте који оптерећују локални буџет, прода заинтересованим инвеститорима, као у случају "плаве зграде". Улагање у обнову зграде биоскопа "Техника" је процењено на око 65.000 евра, те је јасно да је непосредна размена далеко више у интересу Општине Рума", напоменуо је Манчић.

Центар за вештачење и процене Нови Сад је непокретност у власништву Општине Рума проценио на износ од 103.800 евра, а вредност инвеститора на 79.464,28 евра, те је инвеститор дужан да у корист буџета уплати износ од 24.335,72 евра у динарској противредности, у року од 20 дана од дана закључења уговора.

 Nekadašnji Bioskop TehnikaРазлика од 24.335,72 евра коју је инвеститор дужан да уплати на општински рачун, је мање битна од чињенице да је биоскоп "Техника" оптерећивао расходну страну буџета, док ће нови локали у улици ЈНА 135, путем издавања у закуп, донети приход у општинску "касу", сматра председник Манчић.

Инвеститор планира да на месту некадашњег биоскопа изгради диско-клуб/фитнес центар и теретану и до краја 2017. години упосли 20 радника, што ће кроз порезе на зараде донети већи прилив средстава у општински буџет.

Веће је изгласало и Стратегију безбедности саобраћаја на путевима Општине Рума за период од 2016. до 2021. године, као и Акциони план безбедности саобраћаја на путевима Општине Рума за период од 2016 до 2021. године.

GrbЦиљ доношења ових стратешких докумената је смањење броја саобраћајних незгода, а самим тим и број погинулих и повређених лица на подручју Општине Рума. Акционим планом су дефинисани кључни правци деловања ка успостављању одрживог система управљања безбедношћу саобраћаја у нашој локалној самоуправи.

Веће је донело Решење о одређивању посебних јавних паркиралишта у насељу Рума и то: паркиралиште број 12 које убухвата део улице Главне од улице Владимира Назора до улице Душана Јерковића, обострано.

Станари и корисници пословног простора у згради колектовног пословања ул. Главна број 100 имаће, на основу овог Решења, право да ово јавно паркиралиште користе као повлашћени корисници. Веће је подржало и Одлуку о измени Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001