19. Арт Трема Фест Рума 2016

величина слова

25. март 2016.

FestivalТрадиционални позоришни фестивал Арт Трема Фест Рума 2016 почео је синоћ у Културном центру Рума. За четири фестивалска дана Румљани имају могућност да виде 8 представа у такмичарској конкуренцији и једну у ревијалном делу програма.

Поред позоришта из Србије румској публици ће се представити и драмски уметници из Цетиња и Ријеке.

На синоћњем свечаном отварању су говорили директор Позоришног музеја Војводине Зоран Максимовић, директорица Завичајног музеја у Руми Снежана Јанковић и глумац и председник Градског позоришта "Рума" Бранко Јовичић.

Они су изнели заједнички став да је Арт Трема Фест догађај који обележава културну сцену у Срему, те да је он за малу средину као што је Рума драгоцен."Сама чињеница да се фестивал одржава по 19. пут довољно говори о његовом значају", сматра Максимовић.

OtvaranjeŽiri festivalaПре почетка такмичарског дела фестивала у холу Културног центра отворена је изложба Позоришног музеја Војводине "О глумачкој породици Душановић". На позорници Културног центра синоћ су одигране представе "Демократија" Зијаха Соколовића и "Краљице" Народног позоришта у Сомбору. Данас су на репертоару три представе. "Лизистрата" - Академија уметности Нови Сад почиње у 18 часова. Два сата касније на програму је представа Битеф театра и Центра Е8 "Црвена", а од 22 часа играће се "Љубаф" - Академија уметности Цетиње.

Стручни жири ове године чине театролог Милан Радоњић, редитељ Милан Белегишанин и драмска уметница Гордана Ђурђевић - Димић.

Преузмите програм 19. Арт Трема Феста

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001