Одржана XXXX седница Општинског већа

величина слова

18. март 2016.

VećeОпштинско веће донело је на данашњој седници Одлуке о избору организације која ће вршити процену вредности парцеле 12156/3 на Румској петљи и о избору организације која ће вршити процену вредности пет парцела у к.о. Рума

Одлучено је ће Министарство финансија - Пореска управа - филијала у Руми извршити процену у "Румској петљи", с обзиром да домаћи инвеститори "Румекон" има намеру да купи парцелу на тој локацији. Парцела је површине од око 1,5хa, а "Румекон"планира да прошири своје капацитете и упосли нови број радника. Пореска управа - филијала у Руми ће вршити процену и за пет парцела у К.О Рума које су намењене за доделу у поступку непосредне погодбе, с обзиром да се не могу самостално додељивати.

Веће је усвојило и Одлуку о допуни Одлуке о мрежи основних школа на територији општине Рума. Разлог за доношење ове Одлуке је потреба да се у Сремској Митровици отвори подручно одељење за образовање одраслих. На територији Општине Рума две школе се баве функционалном образовањем одраслих: Основна школа „Небојша Јерковић“ у Буђановцима и Основна школа „Иво Лола Рибар“ у Руми. Са ресорним Министарством је усаглашено да школа у Буђановцима отвори то подручно или истурено одељење, од првог до осмог разреда, казао је шеф Одељења за друштвене делатности Светислав Дамјанчук.

"Постоје три циклуса: од првог до трећег разреда, од трећег до шестог и од шестог до осмог. Очекује се да ће бити око педесет полазника. Сама школа је смештена у казниони, у затвору. На основу анализе је утврђено да велики број људи који су у затвору немају основно образовање, те је ово управо идеја да се они едукују и описмене, а да се истовремено створи могућност за запошљавање кадрова, са територије Општине Рума у том подручном одељењу. Посао би добила два наставника, а ствара се могућност да се допуни норма шефу рачуноводства и благајнику", рекао је Дамјанчук.

Веће је усвојило и приговор предузећа АД ИГМ "Рума" на решење Одељења за локалне и јавне приходе Општине Рума, јер је процењена вредност предметног грашевинског земљишта нереална, због изузетно необичног облика парцеле(ширина од 2,5 до 4 метра, дужина од 250 до 300 метара).

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001