Обилазак радова на реконструкцији Градске пијаце

величина слова

18. јануар 2016.

Obilazak pijaceПредседник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на реконструкцији Градске пијаце у Руми. Сви радови се приводе крају и званично отварање и поновно пуштање у рад Градске пијаце очекује се наредног уторка.

"У завршној фази смо свих радова. Бехатон је постављен, јавни тоалет завршен, обавестили су ме да ће сутра бити завршена кровна конструкција и постављење олука, расвета се ради. Веза са улицом ЈНА се асфалтира, сутра креће постављање нових тезги и неки ситнији естетски радови. Након више година Рума ће коначно добити оно што заслужује, а то је једну уређену и пристојну Градску пијацу", поручио је председник Манчић.

Реконструкција Градске пијаце је заједничка инвестиција Општине Рума и ЈП "Комуналац". Вредност се процењује на око 23 милиона динара.

"Прешли смо ону прву планирану суму од 20 милиона, јер смо се одлучили да у пролазу (уз Католичку цркву) поставимо бехатон, естетски то доста лепо изгледа, али је пре свега добро функционално решење. Пола средстава издваја Општина Рума, а трошкове друге половине радова сноси "ЈП "Комуналац". Велика заслуга што је "Комуналац" у могућности да финансијски подржи ове радове припада локалној самоуправи, јер она измирује своје обавезе на време. То није само случај са поменутим комуналним предузећем, већ и са другим јавним предузећима и установама. Све рачуне плаћамо по доспећу и то јавним предузећима пружа могућност да уложе у објекте, инфраструктуру, механизацију", закључио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001