Годишњи концерт ГТО "Бранко Радичевић"

величина слова

18. март 2016.

Tamburaski koncertЈош један у низу традиционалних годишњих концерата Градског тамбурашког оркестра "Бранко Радичевић" из Руме, одржаће се и ове године у недељу, 20. марта у 20.00 часова у Великој дворани Културног центра у Руми.

Поред млађег састава оркестра и извођачког састава ГТО "Бранко Радичевић" имаћете прилику да као госте на концерту видите и чујете Мериму Његомир, солисту народних песама РТС-а као и Ансамбл Зоруле из Новог Сада.

О Градском тамбурашком оркестру "Бранко Радичевић" из Руме кроз године њиховог рада као и много награда, признања и похвала које су освојили током тих година је много тога већ речено, ипак, ваљало би напоменути да је оркестар основан давне 1969. године окупљајући велики број заинтересованих музичких ентузијаста за ову врсту уметничког изражавања. Први диригент и уметнички руководилац тада је био Исидор Хаднађев из Новог Сада а његов асистент Јован Јовановић. Касније у сезони 1970/71 оркестар је преузео и водио Жарко Шкорић. Од 1971. године па до данас, оркестар као диригент и уметнички руководилац води Бошко Богичевић.

Поред Бошка Богичевића који пред оркестром стоји стожерно већ више од четири деценије оркестром је као гост диригент дириговао и проф. Борис Черногубов. Из редова својих чланова, свој допринос дириговању оркестром дали су и проф. Смиљна Јанчић и академац Предраг Павловић.

Оркестар је кроз деценије свог постојања, користећи специфичан и јединствен звук тамбурице (српског националног инструмента), изводио како српску озбиљну музику базирану на народним мотивима тако и транскрипције светских музичких класика.

Продаја карата је почела у понедељак, 7. марта по цени од 200 динара. Радно време благајне је сваким даном од 10.00 до 12.00 и од 18.00 до 21.00 час, недељом само од 18.00 до 21.00 час.

www.kcruma.co.rs

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001