Одржана XXXVII седница СО Рума

величина слова

3. март 2016.

SO RUMAОдборници Скупштине општине Рума изгласали су на данашњем заседању именовање председника, заменика председника, чланове и заменике чланова Изборне комисије општине Рума у сталном саставу.

Комисијом ће председавати Владислава Стаменовић (Српска напредна странка - ПУПС), а за њену заменицу је именована Љиљана Љубић(СНС - ПУПС).

У састав комисије именовано је још осам чланова и заменика чланова из коалиције СНС-ПУПС, шест из ДС-а, четири из СПС-ГИР, два из СДС-Румска алтернатива, секретар Комисије је Лука Загорац, а његова заменица ће бити Сандра Поповић.

Председник СО Рума др Александар Мартиновић истакао је да је Изборна комисија формирана пропорционално односу снага политичких партија у локалном парламенту.

 

dr Aleksandar Martinovic"Будући да нас очекују републички, покрајински и локални избори имали смо обавезу да именујемо нову Изборну комисију. У односу на претходну Изборну комисију формиране су и нове одборничке групе, те је било потребно изабрати нов састав Изборне комисије како би она одражавала тренутни однос снага политичких снага у Скупштини општини Рума", изјавио је Мартиновић. Председник СО Рума се осврнуо и на гостовање премијера Вучића на РТС-у, у којем је први човек српске Владе похвалио рад локалне самоуправе у Руми.

"Премије Вучић је у уторак током гостовања на РТС-у поново похвалио рад румских локалних власти и истакао да је Рума пример како се домаћински управља једном општином, апострофирајући поготово однос према инвеститорима. Ми имамо јак економски програм који ће допринети отварању нових радних места, као што је то случај са недавним отварањем Хачинсона", поручио је Мартиновић.

Поред Изборне комисије седница је искоришћена и за именовање председника, заменика председника, чланова и заменика чланова Комисије за спровођење комасације у к.о. Марђелос. За председницу Комисије је именована Сандра Поповић, док је заменица председнице Владислава Стаменовић.

На данашњем заседању формиране су и две нове одборничке групе. Владимир Малетић, Миле Пјевац, Жељко Дошен и Биљана Пековић, формирали су нову одборничку групу "Социјалистичка партија Србије - Грађанска иницијатива Руме", доскорашњи самостални одборници Влатко Ратковић и Љиљана Михајловић су са Драганом Кардашем, који је иступио из СПС-а, формирали одборничку групу "Социјалдемократска странка Борис Тадић - Румска алтернатива", док ће одборник Петар Миловановић(бивши одборник СРС) у локалном парламенту заступати Демократску странку Србије.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001