Articles

Видео надзор у центру Руме

величина слова

17. фебруар 2016.

Predsednik MančićУ циљу унапређења безбедности у саобраћају у центру Руме постављен је видео надзор.

Камере ће надгледати поштовање саобраћајних прописа на раскрсници улица: Главна, Железничка и Орловићева, а видео надзор је постављен и у румској Гимназији.

Ово је тек прва фаза, а за видео надзор у центру Руме и Гимназији издвојено је око 2,25 милиона динара, каже председник општине Рума Слађан Манчић.                                              

 "Као што смо и обећали, кренули смо у покривање видео надзором свих битнијих Video nadzorраскрсница у граду и образовних установа. Половину средстава за видео надзор у центру Руме и Гимназији смо обезбедили из општинског буџета, а половину из покрајинских фондова. Постигли смо споразум са Телекомом преко чијег оптичког кабла иде видео надзор. Контролна соба или надзорни центар ће бити у Полицијској станици у Руми. Поред унапређења безбедности свих учесника у саобраћају, видео надзор ће значајно олакшати и рад надлежних институција", рекао је председник Манчић.
У плану је постављање видео надзора и на реконтруисаној Градској пијаци, а у другој фази пројекта камерама ће се покрити све битније раскрснице, улази у град, вртићи и школе напомиње Драган Косановић из Канцеларије за локални економски развој Општине Рума.

 Dragan Kosanović"Ми смо већ обезбедили средства за видео надзор у СППШ "Стеван Петровић Бриле" у Руми и ОШ "Милош Црњански" у Хртковцима. Од Покрајинског секретарија за привреду, запошљавање и равноправност полова смо добили по 300.000 динара, а 600.000 ћемо издвојити из општинског буџета. Желимо да покријемо што је могуће већу територију града видео надзором, а све због безбедности људи и имовине, откривања, спречавања, контроле прекршаја и доступности доказа", нагласио је Косановић.

За пројекат видео надзора компанија „Телеком Србија“ обезбедила је комплетну телекомуникациону инфраструктуру и опрему, како би се директно повезале безбедносне камере са надзорним центром.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian