Асфалтирање Борковачке улице у Добринцима

величина слова

12. фебруар 2016.

AsfaltiranjeУ Општини Рума наставља се уређење путне инфраструктуре. После више деценија асфалтирану улицу ће добити мештани Борковачке улице у Добринцима.

Радови на асфалтирању су почели данас, а за тај посао локална самоуправа је извојила 1.9 милиона динара, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Ово је друга неасфалитана улица у Добринцима коју радимо у последња два месеца. Знате и сами да смо асфалтирање улица обавили у неколико села наше општине, али и у самом граду. Драго ми је што ћемо становницима ове улице омогућити услове достојне 21. века. Сада када смо консолидовали општински буџет и имамо средстава на располагању, не можемо да дозволимо да су делови појединих улица и даље неасфалитирани. Ова улица је дуга само 250 до 300 метара, али сам овде видео преко двадесеторо деце и нема смисла да та деца по блату иду у школу. Наставићемо са улагањима у путну инфраструктуру", поручио је председник Манчић.

Први човек румске општине напоменио је и да ускоро креће асфалтирање пута у Вогњу који води до фудбалског игралишта, продужићемо улицу 15. августа у Руми за неких 150 до 200 метара. Припрема се паркинг простор испред II месне заједнице у Руми, а укупно за сва ова асфалтирања биће издвојено око 6 милиона динара, закључио је Манчић.

Deca i putДушан Јовановић, један је од становника Борковачке улице се захвалио Општини Рума и казао да асфалтирање улице значи много за мештане Добринаца.

"Пре неколико деценија ја сам у школу ишао по блату, у међувремену прошле су многе године, али се ништа није променило и моја деца су такође у школу ишла по блату. Сада коначно добијамо асфалт и ствари померамо са "мртве тачке". Овај пут значиће и свим другим мештанима Добринаца, а не само нама Ромима у овом насељу, јер ће сада лакше долазити до својих њива. Надам се само да се неће дозволити саобраћај шлеперима и да ћемо овај пут сачувати", нагласио је Јовановић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001