Јачање капацитета локалних самоуправа

величина слова

4. фебруар 2015.

PotpisivanjeСпоразум о сарадњи између Општине Рума и имплементационих партнера Светске банке на програму урбаног партнерства - УПП II потписан је данас у Градској кући. Програм за урбано партнерство спроводе НАЛЕД и Мена група у сарадњи са Светском банком и уз подршку федералног министарства финансија Аустрије. Споразум су потписали председник Општине Рума Слађан Манчић и Љиљана Брдаревић експерткиња за финансије и консултанткиња Светске банке.

Програм за урбано партнерство има за циљ јачање капацитета локалних самоуправа у Југоисточној Европи и пружање практичних алата изабраним званичницима на локалу, градској/општинској администрацији и техничком особљу за доношење одлука како би ефикасно управљали урбаним развојем у циљу свеобухватног и одрживог раста, истакла је Тамара Живадиновић, пројектна менаџерка из Мена групе.

Уз подршку локалних експертних тимова у Општини Рума ће се спроводити две компоненте Програма ИПП: Самопроцена општинских финансија и Анти-корупција/изградња интегритета, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Општина Рума је формирала два тима који ће се бавити тим темама. Поред потписивања споразума данас је одржан и први уводни састанак на којем су предочене неке почетне смернице за реализацију овог пројекта. Општина Рума се самоиницијативно пријавила за учешће у овом пројекту и то је потврда тезе да континуирано желимо да унапредимо рад Општинске управе и да стремимо вишим стандардима. Крајем месеца у аустријском граду Грацу имаћемо представљање општинског буџета, јавних финансија и потенцијала Општине Рума", напоменуо је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001