САОПШТЕЊЕ

величина слова

2. фебруар 2016.

GRBПоводом неаргументованих и нетачних тврдњи пласираних од стране Демократске странке и медија под њиховом контролом, а у вези размене некретнине познате под називом биоскоп "Техника"  Општина Рума саопштава следеће:

Одлука о прибављању непокретности у јавну својину Општине Рума путем размене непокретности  је у потпуности у склaду са законском регулативом и предвиђеном процедуром укључујући и процену тржишне вредности предметних непокретности од стране овлашћених проценитеља.

Нетачни су и злонамерни подаци о површини предметних непокретности којима ДС обмањује јавност. Површина непокретности у власништву Општине Рума износи 365, а не 740 метара квадратних, као што ни површина непокретности која ће се прибавити у јавну својину Општине Рума није 98, него 176 метара квадратних. Толико о истинитости.

Такође неистинита је тврдња да је Општина Рума извршила размену већ је именовала Kомисију која ће заступати интересе Општине и која ће у складу са Законом спровести поступак размене непокретности по тржишној вредности.

Што се тиче квалификације да неко ''понижава грађане'' овом разменом приупитали бисмо Демократску странку да ли је понижавање грађана обезбеђивање најмање 20  нових радних места и повећање јавних прихода кроз одговарајуће порезе и доприносе уколико се реализује ова размена, и запошљавање скоро 1400 грађана у року од две године у Општини Рума захваљујући одговорној политици општинске власти? Да ли је понижавање грађана дуг од 400 милиона динара који смо наследили као резултат деценијске владавине претходне власти у Руми или консолидација јавних финансија и убрзан економски опоравак и привлачење нових инвеститора чему се посветила садашња извршна власт Општине Рума?

Нека грађани Општине Рума сами изведу закључак ко их обмањује, ко их је пљачкао и ко их је држао као таоце своје себичне и штеточинске политике, а ко је тој политици стао на пут и повео Општину Рума тамо где јој је и место - у ред уређених, просперитетних  и перспективних локалних заједница.

Председник Општине Рума

Слађан Манчић

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001