Размена непокретности - Биоскоп "Техника" и локали преко пута ЈП "Гас-Рума"

величина слова

1. фебруар 2016.

Bioskop TehnikaНакон продаје популарне "Плаве зграде" у центру града, локална самоуправа је близу да прода још једну некретнину која је годинама на терету општинског буџета. Реч је о старом биоскопу "Техника" у улици ЈНА 106. Објекат се већ дуже време не користи и није у завидном стању, а пред Општинским већем се нашла иницијатива инвеститора који је заинтересован да путем размене некретнина на месту зграде биоскопа, старе 56 година, изгради диско-клуб/фитнес центар и теретану.

У непосредној размени Општина Рума би добила локал(98) у улици ЈНА 135(преко пута ЈП "Гас-Рума") и магацински простор површине 68m², који су сада у власништву инвеститора.

Sladjan Mancic"Став локалне самоуправе је да све објекте који нас коштају, за које плаћамо режије, а иначе су у доста лошем су стању, продамо инвеститорима који су заинтересовани да објекте реновирају или као у случају "плаве зграде" изграде нове. Општина Рума ће у непосредној размени добити локале који су у функцији, које ћемо издати и приходовати. Такође, инвеститор напомиње и да ће запослити 20 људи, што нам такође иде у прилог", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Поступак непосредне размене је у току. Општинско веће је усвојило Одлуку о прибављању непокретности у јавну својину Општине Рума путем размене непокретности, а формирана је и Комисија за спровођење поступка непосредне погодбе коју чине: Нада Харш, Мирјана Кецман Гудовић, Душан Бараћ, Нада Грбић и Владислава Повић.

Процене су да локали, које Општина Рума треба да добије у размени, вреде нешто преко 79.000 евра. Тренутна вредност биоскопа "Техника" се процењује на око седам хиљада евра више и у случају размене непокретности инвеститор ће бити дужан да уплати разлику у општински буџет.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001