Локална самоуправа донира 80 контејнера за месне заједнице у Општини Рума

величина слова

28. јануар 2016.

KontejneriУ Општини Рума данас је почела расподела контејнера које је локална самоуправа купила како би се на територији општине обезбедила већа јавна хигијена.

Општина Рума је за ову намену обезбедила 2,5 милиона динара, а реч је о укупно 80 контејнера запремине 1,1 m³.

"Желимо да јавну хигијену подигнемо на још један виши ниво. Општина Рума је купила 40 пластичних и 40 металних контејнера и они ће бити распоређени у све месне заједнице у румској општини. Данас председници градских месних заједница преузимају по пет контејнера, укупно за Руму 20 и у договору са ЈП "Комуналац" одредиће се локације где ће они бити постављени. Верујем да ће нови контејнери олакшати одлагање отпада грађанима, а одвожење смећа радницима "Комуналца"", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да ако се од грађана тражи правилно одлагање смећа, онда им се за тако нешто морају омогућити и услови.

80 kontejnera u Komunalcu"Политика локалне самоуправе је усмерена на подизање свести грађана о значају очувања животне средине и јавне хигијене. Јавна хигијена је слика града. Ја ћу подсетити да ми финансирамо и уређење Градске пијаце и вашаришта, јер желимо да пре свега створимо боље услове који ће задовољити све потребе грађана", изјавио је председник Манчић.

Наредне седмице почиње испорука преосталих 60 контејнера намењених сеоским месним заједницама. У зависности од реалних потреба, површине и броја становника, села ће добити од 3 до 5 контејнера.

Председник IV МЗ у Руми Светозар Коров сматра да је Општина Рума направила прави потез донирајући месним заједницама контејнере.

PrimopredajaSpremno za isporuku"Ова инвестиција ће много значити грађанима и допринети чистијем амбијенту у нашем граду. Контејнере ћемо поставити у две средње школе, два контејнера у Гимназију и два контејнера у Пољопривредну школу, а пети ће отићи у двориште зграде старог Војног одсека", рекао је Коров.

Помоћник директора ЈП "Комуналац" Жељко Дошен је апеловао на све грађане који буду користили пластичне контејнере да у њих не бацају топао пепео, зато што може доћи до запаљења.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001