Представа "СЛАВНА ФЛОРЕНС" - 28. јануар

величина слова

8. јануар 2016.

Plakat predstave KCСЛАВНА ФЛОРЕНС", по тексту британског драмског писца Питера Квилтера, jе истинита прича о Флоренс Фостер Џенкинс,најгорој певачици на свету, која је четрдесетих година у Њујорку била омиљена музичка атракција. Флоренс Џенкинс сепрославила оперском каријером, иако није умела да пева.

Комад прати њен живот у време када њена каријера достиже врхунац – наступом у Карнеги холу! Једини проблем била јечињеница што је сирота Флоренс сваку салву смеха из публике нехајно одбацивала као професионалну љубомору. Публика је билаодушевљена њеним „фантастичним гласовним могућностима“ и за концерт ове сопранисткиње без трунке слуха увек се тражила карта више.

Ипак прича о Флоренс Џенкинс је топла људска прича, јер су њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам билитолико заразни да су били јачи од недостатка талента. Овај бродвејски шоу и велики позоришни хит, први пут је изведен у Лондону, на Вест. Енду 2005. године, када је био номинован за престижну „Лоренс Оливије” награду као најбоља нова комедија.

Четвртак, 28. јануар у 20.00 часова

 

Велика дворана

Атеље 212 Београд

Питер Квилтер

Режија: Ђурђа Тешић

Играју: Горица Поповић, Тамара Драгичевић и Иван Михаиловић

Цена улазнице – 700 динара

Продаја улазница почиње од понедељка, 11. јануара 2016. год. од 18.00 часова


Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001