Нова пијаца код румског Дома здравља

величина слова

30. децембар 2015.

Pijaca radoviРадови на уређењу простора намењеног за пијачну продају код Дом здравља у Руми су у току.

Постављањем тезги иза маркета "Луки" Општина Рума покушава да реши дугогодишњи проблем уличне продаје у Лењиновој улици, у близини Дома здравља "Рума".

Након радова продавци ће своју робу моћи да продају на један уређен начин, на локацији која је за то и намењена, сматра начелница Одељења за урбанизам и комунално стамбене послове Тања Дробац.

"Сви продавци који своју робу продају уз пут у Лењиновој улици Načelnica Tanja Drobacбиће измештени иза маркета "Луки", где су већ постављене тезге ЈП "Комуналац", а постављање бехатона је у завршној фази. Надамо се да ћемо на овај начин смањити и интервенције комуналних инспектора, али и омогућити далеко адекватније услове за продају. Уређењем новог пијачног простора завршавамо годину у којој смо као Општинска управа и Одељење за урбанизам очистили 13 дивљих депонија, санирали 2,5 километара каналске мреже и велики број сточних јами", рекла начелница Дробац.

Радови на уређењу простора за пијачну продају код Дома здравља "Рума" је један добар пример како се од идеје до реализације дође врло брзо, тврди начелник Општинске управе Душан Љубишић.

 

Nacelnik Ljubisic"Ови радови су најављени у другој половини новембра на седници Општинског већа, а сада смо скоро при крају реализације ове идеје. Проблем неадекватне продаје, на импровизованој пијаци, у Лењиновој улици код Дома здравља је вишедеценијски. До сада није било начина, могућности, а можда ни идеје да се овај проблем реши. Издвајањем средстава из општинског буџета и идејом коју је иницирало Одељење за урбанизам дошли смо до решења које ће надам се бити на задовољство и трговаца, који су тренутно са друге стране улице, али и купаца", изјавио је начелник Љубишић.

Он је изразио и очекивање да ће се већ од 1. јануара сва продаја обављати на новопостављеним тезгама.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001