Формиран Привредни савет Општине Рума

величина слова

24. август 2015.

Privredni SavetДанас је у Градској кући у Руми одржана прва конститутивна седница Привредног савета Општине Рума, радног тела чији ће примарни задатак бити да додатно ојача сарадњу локалне самоуправе и привреде.

Привредним саветом ће председавати Душко Беић, а у састав Савета су ушли и Душан Баковић, Душан Бараћ, Ђуро Дрвеница, Војислав Ђапић, Бранислав Заграђанин и Зоран Јовичић.

Данашњој конститутивној седници су присуствовали и председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић.

"Општина Рума је отворена за сарадњу. Имамо чврсту вољу да заједничким снагама унапредимо привредни амбијент, који се у Општини Рума креће узлазном путањом. Да постоји повећана привредна активност ми пре свега осетимо кроз општински буџет. Ја сам већ неколико пута поновио да је пуњење буџета добро, да локална самоуправа никоме не дугује ни динар. Буквално како која фактура стигне ми је одмах платимо. Долазак три велике компаније(Hutchinson, Everrest и Cinnovation group) у нашу општину, је резултат одличне сарадње са премијером Вучићем и Владом Србије која субвенционише инвеститоре. Такође, те три фабрике би у својим завршним фазама требале да запосле две хиљаде радника, а наш циљ и јесте да омогућимо свим незапосленим грађанима наше општине да се запосле", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Privredni savet sastanak

Начелник Душан Љубишић сматра да ће Привредни савет бити права спона између локалне самоуправе и привредног сектора. "Не желимо да се рад Привредног савета сведе на само два три записника, већ да се на квалитетан начин анализира привредна ситуација у Општини Рума и начине конкретни кораци за унапређење исте. Општина Рума ће бити на услузи привредницима и сигуран сам да ће будући састанци, разговори и иницијативе оправдати формирање Привредног савета", нагласио је Љубишић.

Оперативну помоћ Привредном савету пружиће Канцеларија за локални економски развој. Формирање Савета је један од Налед-ових услова у процесу ресертификације Општина са повољним пословним окружењем.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001