Свечано уручење сертификата ИСО 9001 Општини Рума

величина слова

27. мај 2015.

Уручење сертификатаНационална агенција за одрживи развој (НАЦОР) свечано је данас у Градској кући уручила Општини Рума међународно признат сертификат ИСО-9001. 

Овом приликом начелник Општинске управе Општине Рума, Душан Љубишић, захвалио се агенцији НАЦОР која је активно учествовала у изради сертификата. "Као начелник Општинске управе сматрам да смо урадили лакши део посла и да оно што следи јесте имплементација и примена ИСО 9001 сертификата у Општинској управи, што ће практично захтевати да се овај труд, који је уложен до сада, настави и да сви запослени у оквиру свог радног места дају све од себе да у нашој Општини овај сертификат функционише. Сертификација је спроведена у кратком року, трајала око 3 и по месеца и успели смо да оправдамо сва средства која смо добили од покрајинског секретаријата. Сертификат је званично стечен 30. марта када смо имали проверу независног тела ЦЕСНА, који је при институту за сертификацију у Барселони. Морам да истакнем да Општинска управа у Руми прва у Срему поседује сертификат ИСО 9001", рекао је Љубишић.

"Ми као консултанти који су били задужени за креирање, документацију и помоћ при имплементацији не бисмо ово успели да урадимо у овако кратком року да нисмо имали подршку како Начелника, тако и комплетног тима за квалитет, па и свих запослених који су активно учествовали у изради документације, примени, у креирању нових форми. Наравно све је рађено у циљу повећања квалитета и задовољства грађана и свих заинтересованих страна. Тај наш труд резултирао је добијањем сертификата од акредитованог међународног сертификационог тела из Шпаније. Сертификат је издат на три године, а на вама је да се и даље тога придржавате, да се све те форме усвајају и ја се надам да ћете тек видети пуну примену, квалитет и резултате у неком наредном периоду", рекла је Ива Вучковић, председник Управног одбора Националног центра за одрживи развој.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001