величина слова

Спортски клуб - школа фудбала „Рума“

 

Вељка Дугошевића бр. 100
тел. 022/473-445
Контакт особа: Петар Столић

Спортски клуб - школа фудбала „Рума“ основан је 1998 године и бави се организованим радом и такмичењем са децом узраста од 7 до 12 година. Школу је основао Зоран Жугић.

Клуб је основан и данас постоји као удружење грађана. Клуб се финансира на бази чланарине, донација и организације турнира комерцијалног карактера. Клуб је са својим пријатељима и личним улагањима направио три травната терена за мали фудбал на теренима ФК „Јединство“, а још један се завршава на теренима ФК „Први мај“.

Такмичимо се у Мини макси лиги Шабац, где смо имали три првака лиге и једном били шести у Србији. До сада смо учествовали на преко сто, а били организатори тридесетак турнира. Екипе су нам освојиле више од тридесет пехара, од чега десет за прво место. За осамнаест година постојања клуб је извео око хиљаду обучених дечака у млађе категорије румских клубова. Из школе фудбала изашло је и неколико играча који су постали професионалци: Васиљевић, Вуковић, Маслић, Јовановић, Јеловац. Тренутно у ФК „Војводина“ из Новог Сада игра пет играча, а поникли су у нашој школи фудбала (Ђорђе Шушњар 1992, Стефан Деак 1991, Алекса Мисаиловић 1992, Дамјан Марчета 1994 и Георгије Илић 1995, од којих су прва двојица репрезентативци Србије), у ФК „Црвена звезда“ игра Александар Дробац (1992), док је Данило Пантић (1996) члан ФК „Партизан“ и капитен репрезентације Србије.

Кроз клуб је прошло доста тренера који су стицали искуство у раду са младима. Тренутно их у клубу има пет.

Тренутно у клубу вежба 74 дечака:

 • 16 дечака 2001 годиште, припремна група (тренер Владимир Марковић)
 • 14 дечака 2000 годиште, такмиче се у мини макси лиги Шабац (трнер Милош Јеремић)
 • 14 дечака 1999 годиште, такмиче се у мини макси лиги Шабац (трнер Дражен Бошњак)
 • 14 дечака 1998 годиште, такмиче се у мини макси лиги Шабац (трнер Драгутин Пантић)
 • Дечаци 1997 годиште су уступљени ФК „Први мај“ за потребе такмичења
 • 16 дечака 1995 и 1996 годиште (млађи пионири), такмиче се у подручној лиги Срема (тренери Петар Столић и Драгутин Пантић)

Рад у клубусе одвија три пута недељно пре и после подне, плус утакмице, а уторак и четвртак се користе за индивидуални рад. Рад се одвија по програму професора Мике Радослава са катедре за фудбал новосадског ДИФ-а.


Васпитно образовни задаци

Сарадња са родитељима и школама у васпитању и образовању деце и стицању особина и навика:

 

 • Да обезбеди задовољење биолошке потребе ученика за кретањем и игром, остварујући истовремено позитиван утицај на свестрани развој функционалних способности: брзине, снаге, ординације, гипкости и издржљивости за свакодневни живот.
 • Да доприноси формирању физички и психички здраве личности и мотивише ученике на оптималан развој физичких, радних, моралних и других особина.
 • Да васпитава ученике за успешно укључивање у друштвени живот и рад кроз дружење у екипи и превазилажење потешкоћа које траже колектив и игра
 • Да код ученика васпитава особине личности неопходне врхунском спортисти: упорност, борбеност, пожртвеност, личну и колективну одговорност, смисао за сарадњу.
 • Да се стекну основна знања из фудбалске игре, технике, тактике и правила.
 • Да развија другарство, пријатељство, упознавање своје земље кроз турнире и такмичења.

 


 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001