величина слова

Женски одбојкашки клуб "Рума"

 

Адреса: Вељка Дугошевића бр. 100
Тел.: 022/474-972

 

     ЖОК ''Рума'' из Руме је основан 1994.год. престанком рада ОК ''Гимназијалац-Сава комерц'', тадашњег члана I-Б одбјкашке лиге Југославије. Како су у клубу остале девојчице пионирског узраста, клуб иступа из такмичења тог ранга и са пионирским кадром прелази у најнижи ранг такмичења (сремска лига), те такође мења име у ЖОК ''Рума''. У то време клуб је имао двадесетак девојчица-одбојкашица. Већ 1999.год. клуб кроз квалификације улази у јединствену II одбојкашку лигу, прешавши при том 3 ранга такмичења. У исто време, клуб је имао успеха и у такмичењима млађих категорија (јуниорке:2 пута 1.место у Војводини, 3 пута 3.место и 8 пута учеснице завршног турнира за првенство Војводине; кадеткиње: једном првакиње Војводине, 3 пута 2.место, 4. и 5. са првенства Србије и 2 четврта места са првенства Југославије; пионирке: 2 пута 3.место на првенству Војводине, 2 четврта места на првенству Србије, 1 треће и 1 четврте на првенству Југославије.

     ЖОК ''Рума'' је имао у свом саставу и неколико данас врло успешних одбојкашица, као што је пре свих Александра Црнчевић, која је као члан репрезентација СиЦГ и Србије, освојила 3 златне медаље на првенству Балкана (једном проглашена за најбољу играчицу Балкана), вицешампионску јуниорску медаљу са првенства Европе и исто одличје са првенства света. Поред ње, у млађим категоријама, наш клуб је дао преко 20 репрезентативки СР Југославије, СиЦГ, Р.Србије и АП Војводине.

     Данас клуб окупља преко 100 девојчица и девојака различитог узраста од 8 до 30 година, које су разврстане по категоријама: школа одбојке (од 2. до 5.разреда), млађе пионирке (6. разред), пионирке (7. разред), кадеткиње, јуниорке и сениорке.

Клуб се тренутно такмичи са своје 3 екипе:

- I екипа, коју чине махом кадеткиње и јуниорке уз 1 сениорку је члан II ОДБОЈКАШКЕ ЛИГЕ (групе ''Север'') те у полусезони заузима 5. место

- друге екипе су пионирке које се такмиче у најнижем рангу - СРЕМСКОЈ ЛИГИ.

 

Женски одбојкашки клуб ''Рума''

     ЖОК ''Рума'' је проглашен за најуспешнији сениорски женски колектив за 2008. годину на територији Општине Рума.

 

 

 

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001