Уређење Дома културе у Буђановцима

величина слова

12. новембар 2020.

У центру Буђановаца у току су радови на уређењу сеоског Дома културе. Општина Рума финансира радове на санацији крова, замени дотрајалих олука и столарије, али и унутрашњем уређењу просторија.

Председник Општине Рума, Слађан Манчић је данас обишао радове вредне 4,5 милиона динара и том приликом рекао да очекује завршетак радова до краја године.

 

"Месна заједница Буђановци је својевремено изразила жељу да уђемо у грађевинске радове не би ли заштитили овај објекат који више деценија има одређених проблема. Почели смо од крова због прокишњавања, преко дотрајалих олука и свега онога што проузрокује пропадања овог објекта. Са друге стране раде се унутрашњи делови објекта, електроинсталација, столарија, кошуљица, све што је неопходно не би ли се делови Дома културе привели намени и по завршетку мислим да ће у том делу бити пресељене канцеларије Месне заједнице. На тај начин ће функционисање Месне заједнице која није мала бити успешније и квалитетније. Поред тога, ради се нова водоводна мрежа у објекту и предвиђено је копање септичке јаме, 16,5 метара кубних запремине", изјавио је Манчић.

У оквиру овог тендера, паралелно са овим објектом се ради и објекат у центру Руме, зграда Општине у Орловићевој улици. По спецификацији се тражи замена столарије из дворишног дела. "Урађени су премери, столарија је урађена, чекамо монтажу тих радова. Све оно што је обухваћено набавком хоћемо и желимо да до краја године реализујемо", рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001