"Музеји за десет" - Отворена изложба у Завичајном музеју

величина слова

9. новембар 2020.

У Завичајном музеју Рума, у оквиру манифестације "Музеји за 10", отворена је изложба "Култура и ми", на којој су представљени радови корисника Геронтолошког центра „Срем“и румског Дневног боравака за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју. Тема овогодишње манифестације је “Музеји за једнакост: разноврсност и укљученост”, која подстиче јачање разноликости и инклузије у установама културе, напомиње Бранислава Коњевић, директорица Завичајног музеја Рума.

"По шести пут учествујемо у манифестацији, дакле од самог почетка ове музејске иницијативе. С обзиром на то да имамо две веома значајне установе у нашем граду које брину о посебним категоријама људи, решили смо да их укључимо и у складу са темом овогодишњег програма "Музеји за десет", направили смо изложбу радова корисника Геронтолошког центра "Срем" и Дневног боравака за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју", казала је директорица Завичајног музеја, установе која ће данас бити награђена за најбоље реализован програм у 2019. години, када је реч о манифестацији "Музеји за десет".

ве године због епидемиолшке ситуације манифестација није била организована редовно у мају месецу, већ је одложена за  новембар. Прошле  недеље смо добили обавештење да смо добили признање за најбоље  реализован програм у 2019. години. Прошле године тема манифестације је била "Будућност традиције" и ми смо на основу те опште теме изабрали четири програма која су повезивала прошлост, садашњост и будућност, а централна манифестација је била изложба о  спорту са називом "Више од игре", казала је директорица Коњевић, којој ће награда данас бити уручена у Народном музеју у Београду.

Изложба у Завичајном музеју Рума ће бити отворена за посетиоце до 22. новембра.

Музеј је отворен за индивидуалне посете уз обавезно поштовање свих прописаних мера заштите.
Улаз је за све посетиоце бесплатан.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001