Шест нових дечијих игралишта у Руми

величина слова

30. октобар 2020.

На шест локација у Руми постављају се нова дечија игралишта. Реч је о пројекту који су грађани предложили, а затим и изгласали у 2019. години, а Општина Рума их је уврстила у овогодишњи буџет. Главни радови на игралиштима у Железничкој улици(код ЕПС-а), Лењиновој и Косовској улици су завршени, а председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас и радове на постављању дечијег мобилијара у насељу Игралиште, у близини новоизграђене котларнице Солидарност.

"Грађани су 2019. године тражили да 2020. године урадимо, на 6 локација у граду, нове дечије мобилијаре по савременим стандардима, са овом заштитном подлогом од тартана и ми тај посао управо приводимо крају. Ово је четврта локација која ће данас бити готова, сутра ће бити постављено дечије игралиште, у насељу "Детелина", овде у близини, а последње игралиште би требало да се постави у понедељак у Малом парку. Ово су пројекти које су грађани наше општине, кроз пројекат "Партиципативно буџетирање" тражили за наше најмлађе и као што смо обећали уврстили смо то у буџет и сада пројекат реализујемо", изјавио је председник Манчић.

Уз игралишта ће бити постављене и клупе за седење, канте за отпатке, а уклониће се стари дотрајали мобилијар. За нова игралишта обезбеђено је нешто преко 5.800.000 динара без ПДВ-а.

Добра пракса укључивања грађана у креирање општинског буџета биће настављена и у наредним годинама, истиче Манчић.

"Жеље грађана су увек на првом месту и све што траже ми смо дужни да спроведемо у дело. И ове године је успешно завршен пројекат "Партиципативно буџетирање", ми ћемо ускоро радити пројекцију буџета за наредну годину и жеља нам је да поново уврстимо већину предлога, тако да верујем да бисмо могли првих пет предлога са највише гласова финансирати у наредној години", рекао је Манчић.

Председник се осврнуо и на епидемиолошлу ситуацију у нашој општини.

"Што се тиче Срема и епидемиолошке ситуације на територији наше општине још увек је доста стабилно, благи пораст је евидентан, то је неспорно. Нема места паници, у овом моменту имамо 7 позитивних пацијената на ковид19 у нашој општини. Надам се да то неће узети маха, мислим да су људи од почетка ове године када су прошли кроз први и други талас и кроз ванредну ситуацију постали много одговорнији и да ипак на неки начин водимо рачуна о себи, а самим тим и о другима. И даље мислим да је то најбитнија ствар у свему јер од нас самих и од наше одговорности зависи да ли ћемо и колико ћемо допринети доброј ситуацији на територији општине. За сада је то у подношљивим границама, доста је добро и даље предузимамо све неопходне мере, али видим да се и грађани одговорније понашају и воде рачуна о свом здрављу, али и здрављу других", казао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001