VII седница Општинског већа - Садња дрвореда дуж улица 15. мај и 15. август

величина слова

27. октобар 2020.

Већници Општине Рума усвојили су на данашњој седници Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 3.800.000,00 динара, чиме су се обезбедила средства за планску садњу дрвећа у улицама чија је реконструкција у току: 15. мај и 15. август, али и нова средства за чишћење сеоских дивљих депонија.

"Посадићемо дрворед дуж комплетне улице 15. мај, а затим и дуж улице 15. август. Поред свих оних радова који се тамо обављају и изгледа које те улице добијају, мислим да када посадимо то дрвеће заокружићемо једну складну целину. Водимо рачуна о зеленилу и заштити животне средине, али и о свему ономе што нашем граду даје лепшу слику", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

На Већу је обезбеђено и нових два милиона динара за уређење сеоских депонија.

"Још једном апел да сви заједно поведемо рачуна где и на који начин одлажемо смеће. Имамо организовану службу која смеће односи са ценама које су на нивоу 2014. године. Не видим разлог због којег се стварају дивље депоније. Потрошили смо сав буџет планиран за ову годину и желимо да у ова наредна два месеца га допунимо за 2 милиона динара и на тај начин поново кренемо у чишћење новонасталих депонија", рекао је Манчић.

Општина Рума добила је сагласност ресорног министарства за Годишњи Програм заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији Општине Рума за 2020. годину. Годишњи план је усвојен на данашњој седници Већа, ускоро ће се наћи и у скупштинској процедури, после чега ће бити потписани уговори са свим корисницима пољопривредног земљишта који су земљу добили по праву пречег закупа.

"После потписивања уговора брзо ћемо расписати лицитацију за преостали део земљишта. Морам да нагласим да ћемо ове године имати најмање расположивих хектара за лицитацију с обзиром да је у претходним годинама доста замљишта враћено кроз реституцију. У претходним годинама, а и прошле године, доста земље је дато на дугогодишње закупе чак и ратарима, тако да ове године ћемо имати око 750 хектара расположивих за лицитацију", изјавио је Манчић.

Када је реч о епидемиолошкој ситуацији она је стабилна. У нашој општини су евидентирана 4 заражена лица и локална самоуправа предузима све оне мере које су јој у надлежности, казао је Манчић.

пелујемо на грађане да уважавају стручне препоруке, наше службе такође обилазе и контролишу радно време. Неке друге службе, мислим на државне, контролишу начин на који се ти локали и угоститељски објекти односе према препорукама у смислу броја гостију, у смислу поштовања заштитних мера и слично. Тако да мислим да је у овом моменту ситуација на територији наше општине доста добра и свакако да и даље стоји апел да покушамо да будемо што одговорнији и да на тај начин заједно допринесемо и личној заштити и заштити целокупног становништва", сматра први човек румске локалне самоуправе.

Председник Манчић је најавио и да очекује завршетак израде пројекта како би се расписао тендер за реконструкцију Дома војске,

"Наручили смо израду пројекта реконструкције како спољне тако и унутрашњег дела објекта, што пре стигне пројекат пре ћемо расписати тендер. Планирамо и расписивање тендера за уређење вртића "Центар", што је део пројекта "Партиципативног буџетирања"", рекао је Манчић.

Čišćenje

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001