Партиципативно буџетирање - Гласали Витојевци, Платичево и Никинци

величина слова

23. октобар 2020.

Осам села румске општине уврштено је у овогодишњи циклус пројекта "Партиципативно буџетирање", а данас је организовано гласање за најбоље пројектне идеје у Витојевцима, Платичеву и Никинцима.

Мобилна гласачка кутија биће постављена у суботу 24. октобра поред зграде Завичајног музеја у Руми (код улаза на Градску пијацу) и грађани ће моћи да гласају од 9 часова.

Председник Општине Рума Слађан Манчић сматра да пројекат "Партиципативно буџетирање" јасно мапира жеље грађана и даје локалној самоуправи смернице за рад.

"Више година грађани наше општине имају могућност да узму учешће у креирању општинског буџета. Оно што изгласају ми уврстимо у буџет и реализујемо. Ове године због короне имамо мало кашњења, али ћемо реализовати све пројекте. Вероватно у току идуће недеље стижу мобилијари за дечија игралишта на шест локација у граду, припремни радови увелико трају. Тендер је завршен и сеоске школе ће добити ормариће. Пустићемо и јавну набавку за уређење објекта "Центар", вртића "Полетарац"", изјавио је председник Манчић.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001