Укинута ванредна ситуација на територији Општине Рума

величина слова

19. август 2020.

На основу података о стагнацији корона вируса и стабилизацији епидемиолошке ситуације на територији румске општине, Штаб за ванредне ситуације донео је на данашњој седници Одлуку о укидању ванредне ситуација у нашој општини, која је проглашена 16. јула 2020.

Председник Општине Рума Слађан Манчић каже да се у последњих седам дана бележи пад броја заражених, а да је закључно са јучерашњим даном 38 пацијената у општини позитивно на вирус ковид 19 и у поодмаклој фази излечења.

Такође, радује и податак да је притисак на ковид амбуланту драстично смањен, напомиње председник Општине Рума.

"Стекли су се услови да се ванредна ситуација укине, али све оне превентивне мере које смо ми спроводили на територији наше општине или које су наложене са републичког нивоа и даље остају на снази. Докле год буде претила опасност и док год будемо имали пацијенте који су заражени ковидом ми ћемо спроводити превентивне мере у смислу поделе заштитне опреме, дезинфекционих средстава, апеловати на људе да држе дистанцу. На снази је и даље мера 4 квадрата по особи у затвореном простору, и даље је на снази мера забрана манифестација. Спортске манифестације или такмичења, која је Кризни штаб дозволио, се одржавају без присуства публике итд.", изјавио је Манчић и оценио да ће приватнике, људе који се баве услужним делатностима, обрадовати одлука o враћању радног времена на стари режим који важи  у нормалним условима.

"Без обзира што се радно време враћа на радно време у нормалним условима, сви морамо да поштујемо, мислим и на послодавце и на госте, мере о држању дистанце, о броју људи, ношењу заштитне опреме и на тај начин можемо доћи до коначне победе и укидања било чега што има везе са овом епидемијом", нагласио је Манчић.

Први човек румске општине је рекао да је локална самоуправа набавила и пакете са антибактеријским гелом, који ће заједно са пултовима, заштитним маскама и рукавицама(5000+5000 ) бити од сутра дистрибуирани свим школама, а да је набављено и дезинфекционо средство на бази етил алкохола са којим ће се чистити и дезинфиковати школски објекти.

"То је наш савестан приступ целом проблему. Школе су добиле инструкције ресорног министарства, али ми као локална самоуправа хоћемо да помогнемо, то су све наша деца, наши грађани. Набавили смо и 500 туба са антибактеријским гелом за запослене у Општинској управи и јавним предузећима. Трудимо се да дамо максималан допринос као локална самоуправа да се из кризе изађе што пре", поручио је Манчић.

Pult

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001