Articles

Изградња свлачионица на игралишту у Буђановцима

величина слова

6. август 2020.

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на изградњи свлачионица на фудбалском игралишту у Буђановцима, које Општина Рума финансира са 4,6 милиона динара(без ПДВ-а). Заједнички тендер за унапређење спортске инфраструктуре обухватиће радове на стадиону ФК „Младост“ у Буђановцима, реконструкцију објекта на стадиону „Словена“ у Руми и изградњу рефлектора у Вогњу. Радови у Буђановцима су били више него неопходни, тврде у клубу, јер је последње велико улагање било још давне 1976. године.

Буђановачки фудбалски клуб добиће репрезентативан објекат, оценио је председник Манчић, додајући да је задовољан динамиком радова.

„Рок за извођење ових радова је 90 радних дана. Мислимо да ће радови бити завршени пре рока. Буђановци као село, а посебно фудбалски клуб ће након завршетка радова добити једну уређену зграду, боље услове за сву децу која се баве фудбалом. Сезона ће почети 15. или 16. августа, а овај објекат ће бити један од репрезентативнијих“, сматра  Манчић.

Светислав Јовановић тренер буђановачке „Младости“, као играч и тренер већ четири деценије је присутан на сеоском игралишту, каже да је ово велики дан за све који воле спорт у Буђановцима.

„Велики дан за спорт, велики дан за омладину, велики дан који ћу сигурно дуго памтити. Још једном приликом се захваљујем председнику Манчићу на испуњеном обећању. Објекат се гради, да тако кажем, расте из дана у дан и имамо велики мотив сви у клубу да наредне сезоне у Међуопштинској лиги Срем направимо добар резултат. Верујем да ће бољи услови на наше игралиште привући нову децу, која ће у догледно време постати наши  првотимци“, казао је Јовановић.

У Буђановцима ће се ускоро радити и уређење Дома културе, а председник Манчић истиче да локална самоуправа води одгворну финансијску политику, што је, како каже, због свеокупне ситуације веома значајно.

Све оно што смо планирали од капиталних ствари реализујемо и приводимо крају, то су битне ствари за грађане: котларнице, путна инфраструктура, спортска инфраструктура. Пуштен је тендер  за изградњу гасовода, тендер за одржавање објеката по месним заједницама ће бити врло брзо отворен. Крећу и пројекти „Партиципативног буџетирања". Трудимо се да, уз претходну анализу и процену приоритетности, урадимо што више пројеката“, закључио је Манчић.

Председник се осврнуо и на епидемиолошку ситуацију у нашој општини, која је доста боља, али је и напоменуо да то не значи да је моменат за опуштање, позивајућу на опрез и одговорност.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian