Штаб ограничио радно време локала, најављене појачане контроле поштовања превентивних мера - И данас дељена заштитна опрема грађанима

величина слова

13. јул 2020.

И поред свих превентивних мера у последња три дана се у румској општини бележи пораст броја заражених корона вирусом и у овом моменту је 30 лица позитивно на COVID 19, саопштио је Штаб за ванредне ситуације Општине Рума.

Председник Општине Рума и комадант Штаба за ванредне ситуације Слађан Манчић је казао да ће инспекцијска служба појачати контролу примене мера у свим затвореним просторијама, те да је Штаб ограничио радно време локала.

"Када причамо о појачаним контролама ту пре свега мислимо на угоститељске објекте, кафиће, ресторане, установе, све објекте за које смо прописали коришћење и ношење заштитне опреме. Штаб је донео одлуку да ограничи рад свих локала и свих објеката до 23 сата без обзира на делатност и без обзира да ли је викенд или је радни дан. Скратили смо за сат времена радно време које је било, за колективно становање 23 часа, ван колективног становања објекти су могли да раде до 24 часа, викендом до 1, од данас је радно време до 23 сата за све делатности и за све дане. Наредна два-три дана ћемо испратити развој ситуације па ће то утицати на одређене мере, пооштравање или попуштање", изјавио је Манчић, констатујући да озбиљност ситуације налаже одговоран однос и поштовање превентивних мере.

"Ми смо и данас делили грађанима заштитне маске и рукавице. Ситуација код нас није лоша као рецимо у неким градовима и општинама који су увели ванредну ситуацију. Но, потребно је да будемо одговорни, дисциплиновани, да избегавамо већа окупљања у затвореном простору. Сведоци смо да је ситуација непревидљива, процене су биле да велике температуре слабе вирус, а ситуација је заправо другачија. Пет људи из наше општине је на болничком лечењу, 25 особа има блажи облик вируса и налази се на кућном лечењу. Зато апелујемо на све да се одговорније понашамо и поштујемо превентивне мере", казао је Манчић.

Када је у питању рад румске COVID амбуланте на дневном нивоу кроз њу прође око 50 пацијената, од тога три до пет особа се упућују на даље прегледе у Сремску Митровицу.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001