19. седница Штаба за ванредне ситуације - Две мере које се односе на јавне установе и базен "Борковац"

величина слова

10. jул 2020.

StabШтаб за ванредне ситуације Општине Рума одржао је данас седницу у Градској кући. У односу на јучерашњи дан у румској општини је једна мање заражена особа и укупно је корона вирус потврђен код 21 лица.

На данашњој седници су донете две мере, једна се односи на рад установа културе, а друга на пролонгирање почетка рада базена "Борковац".

"Једна се тиче наших јавних установа, Завичајног музеја, Библиотеке и Културног центра где смо им забранили све манифестације. У Културном центру ни нема било каквих манифестација, у Библиотеци по квадратном метру зна се колико може да буде корисника у затвореном простору, али с обзиром да Музеј има одређене промоције књига или изложбе забранили смо догађаје и ограничили смо број у затвореном простору на 5 људи. У отвореном, а једино Завичајни музеј има двориште, смо ограничили на 10 људи односно на 4 квадратна метра по човеку", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"Другом мером пролонгирамо отварање градског базена за десет дана. Пратимо ситуацију, било је разних предлога, да ли да пустимо децу, да пустимо ограничени број, једноставно мислимо да би самим тим увлачили и себе и друге у одређену врсту проблема", оценио је Манчић.

Локална самоуправа ће наставити да примењује превентивне мере дезинфекције и поделе маски, а упућен је и апел свима да буду одговорни и дисциплиновани и да поштују препоруке и одлуке.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001