Обавештење Дома здравља "Рума"

величина слова

30. јун 2020.

Молимо све пацијенте који се лече у нашој здравственој установи, да у наредном периоду, уколико буду осетили симптоме респираторне инфекције, могу да се јаве у Амбуланту за респираторне инфекције и фебрилна стања која је од 16.03.2020. оформљена при Дому здравља, како би сви пацијенти са респиратoрним тегобама и повишеном температуром могли обавити неопходне прегледе и дијагностику.

Молимо да због повећаног броја пацијената са оваквим симптомима, како би се избегле непотребне гужве и ризик обољевања и даљег ширења болести био сведен на најмању могућу меру - личним доласком у Респираторну амбуланту треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме– високу температуру и учестали кашаљ, уз отежано дисање. Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да се јаве телефоном на број 069/643-583, 022/ 471- 220; 470- 422; 470- 322 локал 143 и остану код куће у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, уз хигијенски режим живота). Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од ковид-19 инфекције. Све даље савете ће добити од лекара који раде у Амбуланти за респираторне инфекције и фебрилна стања на дати број.

Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа здравствене заштите, односно надлежне опште болнице.

Исто тако, молимо грађане да у наредном пероиду код изабраног лекара долазе само ако су претходно заказали преглед на постојеће бројеве телефона.

Свим грађанима су изабрани лекари и медицинско особље на располагању у периоду од 07- 20 часова на свим телефонима који стоје на свим улазним вратима Дома здравља од 16.03.2020.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001