Штаб за ванредне ситуације - Данас почиње дезинфекција јавних површина, обавезно ношење маски у затвореном простору, јулски Вашар отказан

величина слова

30. јун 2020.

Штаб за ванредне ситуације Општине Рума одржао је данас седницу на којој је анализирао епидемиолошку ситуацију на територији наше општине и донео нове превентивне мере у циљу сузбијања вируса COVID-19.

У свим затвореним просторима, у свим установама, јавним предузећима, објектима културе, у свим услужним приватним локалима, ресторанима итд. је обавезно ношење заштитних маски, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић и саопштио да је Штаб донео одлуку да забрани одржавање румског вашара у јулу.

"Донели смо одлуку да пролонгирамо отварање румског базена за наредних 7 дана, до 10. јула. На температури од 30-35 степени на румског базену зна да буде 1000-1500 људи, мислим да нам то, уз све критике које ћемо од појединих људи добити, у овом моменту не треба. У међувремену Штаб ће вероватно заседати, пратићемо ситуацију", казао је Манчић и најавио да ће мере и наредбе Кризног штаба са републичког нивоа утицати и на даље локалне одлуке.

"Донели смо одлуку да ЈП „Комуналац“ и „Водовод“ крену од данас са дезинфекцијама нашег града које смо радили у току ванредног стања: „Водовод“ са цистерном што дезинфекција улица и дезинфекција ваздуха на бази хлора, а „Комуналац“ са својим радницима дезинфекција тргова, јавних површина, улаза око Дома здравља, институција итд", нагласио је Манчић.

"Наш Дом здравља ради тестирања и буквално од укидања ванредног стања нисмо имали ниједног позитивног који се тестирао у нашој ковид амбуланти. Имамо по евиденцији полицијске станице 15 људи што је скоро дупло више него што смо имали у току трајања комплетног ванредног стања у првом налету овог вируса. Сви ти људи, ако је то олакшавајућа околност, имају блажи облик, сви су у кућној изолацији на кућном лечењу осим једног случаја који је на болничком лечењу. Мој апел је усмерен ка грађанима, поред чињенице да смо се сви опустили у одређеном моменту по укидању ванредног стања, да се вратимо поново оној одговорности, рекао бих, оперативности који смо сви заједно имали једни према другима и да држимо одстојање, да избегавамо контакте, да користимо заштитну опрему, нека се свако јави ако је било коме потребно било шта. Ми ћемо већ данас покупити волонтере и већ данас поделити одређену количину заштитних маски и дезинфекционих средстава за руке по свим објектима у нашем граду, наравно и грађанима", поручио је председник Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001