Румски вашар се поново одржава, средства за спорт се не умањују, а Општина финансира радове на три фудбалска игралишта

величина слова

29. мај 2020.

Традиционална манифестација - Румски вашар од јуна ће се поново одржавати, одлучено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Општине Рума.

Најстарија румска светковина ће се организовати уз поштовање превентивних мера, у чему ће ЈП "Комуналац" помоћи и Општина Рума, општински и волонтери румског Црвеног крста, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Обавештење о одржавању јунског вашара

"Од укидања ванредног стања у нашој држави постепено смо се враћали нормалном животу. Данас је Штаб разматрао могућност одржавања јунског вашара, с обзиром на попуштање свих мера које су превентивно биле на снази у претходном периоду. Донели смо одлуку да дозволимо одржавање вашара по коме је наш град препознатљив, уз поштовање свих мера које је Кризни штаб са републичког нивоа прописао, али и додатних мера које смо ми данас на Штабу у договору са ЈП „Комуналац“прецизирали. Наравно узели смо у обзир и да вашар практично траје три дана, па и распрострањеност вашара на четири локације у смислу четири сегмента: механизација, сточни део, угоститељски део и део за широку потрошњу. Верујем да ћемо успешно организовати манифестацију", рекао је Манчић.

Главни организатор ЈП "Комуналац" спремно је за јунски вашар, истиче директор Драган Панић.

"Ми смо се већ на неки начин спремали за овакву ситуацију, тако да ћемо у наредним данима од понедељка до среде, уз поштовање свих мера које смо данас донели на седници, организовати вашар. На пунктовима ћемо дезинфиковати сва возила. Уз помоћ волонтера Општине и Црвеног крста спроводићемо мере дезинфекције и на самом вашару, тако да ћемо уз поделу маски и дезинфекције са успехом спровести све ове мере које је наложио Штаб за ванредне ситуације.

На данашњој седници Штаба се могло чути и да се средства опредељена за спортске клубове неће умањити, већ напротив Општина Рума креће у нове пројекте унапређења спортске инфраструктуре.

"Истина је да су нека такмичења прекинута и да се неће наставити сезона међутим, ми у локалној самоуправи смо одлучили да нема потребе да ускраћујемо новац без обзрира што нема такмичења, што су сезоне за неке клубове завршене, да ипак не ускраћујемо то право нашим спортским клубовима. Ми финансирамо 52 спортска клуба која су на конкурсу остварила то право и новац који се односи на други квартал је нешто испод 7 милиона динара. Кроз исплату желимо да на неки начин поправимо финансијску ситуацију свих тих клубова и желимо да они тај новац на прави начин употребе, искористе да квалитет спорта у својим клубовима, а самим тим нашем граду, подигну на виши ниво", поручио је Манчић позвавши клубове да већ од понедељка поднесу захтеве за исплату другог квартала.

"Локална самоуправа наставља са улагањима у развој спорта и унапређење спортске инфраструктуре. Данас пуштамо тендер за изградњу зграде и свлачионица на фудбалском игралишту у Буђановцима, пројекат је вредан 4.600.000 динара без ПДВ-а. Припремили смо документацију и за радове на реконструкцији зграде ГФК „Словен“ у Руми. За те радове ћемо издвојити 2.000.000 динара. На стадиону у Вогњу биће постављена расвета, а за куповину рефлектора биће издвојено око 1.600.000 динара такође без ПДВ-а", нагласио је Манчић и поручио да ће румски базен "Борковац" бити спреман за предстојећу купалишну сезону.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001