Одржана CIX седница Већа

величина слова

22. мај 2020.

Ruma grbНа јучерашњој седници Општинског већа усвојени су извештаји о раду за 2019. годину јавних предузећа "Стамбено" и "Гас - Рума"(11,82% већи приходи у односу на претходну годину), Општинске управе, Општинског правобранилаштва и Центра за социјални рад.

За набавку противградних ракета издвојено је 1.500.000 динара, а оне ће бити распоређене у 12 противградних станица на територији наше општине.

Веће је одобрило помоћ Горици Тркуљи из Жарковца, чији осмогодишњи син од рођења има велико оштећење вида и коме је за школовање потребна нова Брајева писаћа машина. За куповину биће издвојено 234.555,60 динара.

Усвојен је и Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Општинској управи општине Рума и Општинском правобранилаштву општине Рума. Основни разлози за измену Правилника јесу потребе организације посла и усклађивање са Законом о бесплатној правној помоћи.

На седници је образовано и Радно тело за управљање и контролу рада базена у купалишној сезони 2020. године, којим ће председавати члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало.

Веће је подржало Измену Плана јавних набавки Општинске управе општине Рума за 2020. годину, а дата је сагласност Општинском правобранилаштву на вансудска поравнања. За три уједа паса луталица оштећенима биће исплаћено укупно 70.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001