Дезинфекционо средство и заштитна опрема испоручени и Геронтолошком центру "Срем"

величина слова

15. мај 2020.

GC SremОд самог почетка епидемије вируса COVID-19 и увођења ванредног стања Општина Рума интензивно сарађује са Геронтолошким центром "Срем", а све са циљем како би се спречио улазак вируса у једну од потенцијално најугроженијих установа.

Иако је Геронтолошки центар "Срем", а посебно стручност и дисциплина његових запослених, често узиман као позитиван пример у раду једне установе социјалне заштите, Општина Рума наставља са превентивним активностима у борби против вируса.

Данас је ГЦ "Срем" уручена нова општинска помоћ у виду дезинфекционог средства и заштитне опреме.

Dusan Ljubisic"Као одговорна локална самоуправа настављамо са спровођењем мера које смо започели ове седмице. Почетком седмице смо поделили дезинфекционо средство и заштитну опрему румским предузетницима, радњама, продавницама, кафићима, фризерским салонима, а одмах после тога акција је спроведена и у селима наше општине. Заштитну опрему и средства смо уручили и нашој предшколској установи "Полетарац", али и државним органима на територији наше општине: Полицијској станици, Ватрогасној станици, Тужилаштву, Основном суду, Прекршајном суду. Данас Геронтолошком центру испоручујемо 120 литара дезинфекционог средства за руке, које смо добили из донације од компаније "Сигма" Кула и заштитну опрему, маске, рукавице, визире, а подсетићу Вас да смо недавно за ГЦ "Срем" купили 60 душека, у вредности од 300.000 динара", изјавио је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

Директор ГЦ "Срем" др Зоран Славујевић се захвалио румској локалној самоуправи на досадашњој сарадњи, оценивши да је Рума поступала одговорно током инфекције корона вируса и да је ГЦ "Срем" установа која је најризичнија на ову врсту инфекције, заиста остала нетакнута.

Zoran Slavujevic"Радимо пуним капацитетом, имамо 285 корисника, а обезбедили смо и собе за изолацију, ако бисмо морали неке кориснике да изолујемо. Стање у нашој установи је стабилно и надамо се пошто се до сада није десила инфекција, да до ње неће ни доћи, али и даље морамо бити опрезни. Данашња донација је једна у низу, добили смо од Општине Рума донацију поврћа за исхрану, затим смо прошле недеље добили и 60 душека за потенцијални карантин, а данашња донација је намењена за здравствену службу и негу и увек је добродошла", казао је Славујевић.

Начелник Љубишић је након уручења помоћи ГЦ "Срем" напоменуо и да је Општина Рума до данас исплатила општинску новчану помоћ за 189 предузетника и да је од 16.500.000 динара за ту намену до сада утрошено преко 12.000.000 динара.

GC Srem

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001