Наставак општинских акција бесплатне поделе поврћа и заштитне опреме грађанима

величина слова

30. април 2020.

Трећу седмицу заредом Општина Рума дели бесплатно поврће пензионерима који обављају недељну куповину. Прошли четвртак грађанима је дељена свежа зелена салата и ротквице које је локална самоуправа откупила од румских повртара, а данас су дељени блитва, спанаћ и ротквице. Од 540 килограма спанаћа, 275 веза блитве и 240 веза ротквица направљено је укупно 759 комбинованих пакета поврћа које је Општина јутрос поделила грађанима.

У буџету је за ову намену издвојено три милиона динара, а подсетимо откупљено поврће се дистриубуира и Геронтолошком центру "Рума" и румском Црвеном крсту. Општинска мера подршке повртарима наишла је на добар пријем и пољопривредника и грађана, те ће се овакве и сличне акције наставити.

Тачно три дана по увођењу ванредног стања - 19. марта Општина Рума је започела акцију поделе заштитне опреме. Како се тржишна ситуација са заштитним маскама стабилизовала, тако су општинске акције поделе из седмице у седмицу све учесталије. И данас су у Руми, баш као и јуче, на неколико локација у граду грађанима дељене заштитне маске и заштитне рукавице.  Подељено је укупно 3.000 маски и исто толико рукавица.

 

Све вести из Руме везане за корона вирус можете прочитати на овом линку.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001