Почела подела пакета солидарности људима који примају социјалну помоћ

величина слова

14. aприл 2020.

Волонтери Општине Рума и румског Црвеног крста започели су данас дистрибуцију пакета помоћи егзистенцијално угроженим становницима наше општине који су корисници социјалне помоћи.

До сада је подељено преко 7.300 пакета пензионерима са примањима мањим од 30.000 динара, а нова акција помоћи локалне самоуправе најугроженијем становништву обухватиће близу 3.000 особа, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Sladjan Mancic"На нашој територији по решењима има 1511 носиоца решења односно домаћинстава, али број корисника je реално већи јер и људи који су примаоци социјалне помоћи имају породице, децу, супруге, родитеље, тако да акција заправо обухвата близу 3.000 људи. Планирали смо да данас завршимо град, прву, другу, трећу и четврту месну заједницу. Након тога ћемо кренути дистрибуцију по сеоским месним заједницама. Морам да нагласим да смо једном броју тих људи на њихов позив уручили пакетe, али ће свакако ова акција која данас креће обухватити све њих. Као и у случају кад смо делили пакете за пензионере, молимо за мало стрпљења, верујемо да ће подела ићи брже с обзиром да је дупло мање људи сада не списку него када смо делили помоћ пензионерима. Овог пута спискове је припремио Центар за социјални рад и верујем да ћемо у наредна 3-4 дана снабдети основним животним намирницама све који су у стању социјалне потребе", поручио је Манчић.

Пакети су слични онима који су достављани пензионерима. У вредности до 2.500 динара у пакетима се налази брашно, шећер, уље, месне прерађевине, тубе масти, кесице супе, нудле или макарони, а поред прехрамбеног волонтери достављају и хемијски пакет са детерџентом, течним сапуном, шампоном, убрусима, тоалет папиром итд.

Председник Манчић се осврнуо и на тренутно стање у румском геронтолошком центру и констатовао да ова установа примењује све наложене мере превенције, да су јучерашња тестирања показала да нема заражених и да је генерално ситуација у целој општини стабилна и под контролом.

"У овом моменту мали број људи улази у систем самоизолације, а велики број излази што говори да поштовање свих ових мера о изолацији и самоизолацији даје резултате. Са 520 број људи у изолацији је опао на 308, а данас је у изолацији само 239 грађана. Људи се тестирају, јуче су сви тестови били негативни и ми као општина имамо 7 људи који су позитивни. Борба није готова, зато још једном апелујем да се придржавамо мера превенције, досадашњи ангажман у нашој општини је дао резултате желимо да тако остане и убудуће", нагласио је први човек Општине Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001