12. седница Штаба за ванредне ситуације - Општина плаћа рачуне за одвожење смећа, у току набавка намирница за нове пакете помоћи

величина слова

13. април 2020.

Општина Рума ће платити мартовске рачуне за одвожење смећа из свих 16.600 домаћинстава из наше општине, а за ту меру подршке грађанима данас је на седници Штаба за ванредне ситуације издвојено 5.000.000 динара. Општина Рума ће платити JП "Комуналац" и наредни априлски рачун за одвожење смећа.

На Штабу је донета одлука и о набавци прехрамбених производа за пакете помоћи које локална самоуправа доставља социјално угроженим становницима.

"Донели смо одлуку о набавци одређених прехрамбених производа који су нам неопходни да кренемо са паковањем пакета за социјално угрожено становништво, односно оне људе који примају социјалну помоћ. По решењу имамо 1.511 носилаца права, а укупно 2.813 корисника. Мислим да ћемо сутра почети са том акцијом", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, поручивши да су надлежне институције констатовале да је епидемиолошка слика на територији наше општине стабилна, да сви заражени имају блажу клиничку слику, те да се бележи пад људи у самоизолацији у нашој општини.

На седници Штаба су анализиране и предузете мере током трајања полицијског часа и закључено је да су грађани озбиљно схватили тренутну ситуацију и да се 99% становништва придржава прописаних мера.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001