Нове мере Штаба за ванредне ситуације - До данас подељено преко 7.000 пакета помоћи грађанима румске општине

величина слова

2. април 2020.

MančićПратећи одлуке Владе Србије Штаб за ванредне ситуације Општине Рума донео је нове мере забрани рада свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, соларијуми, фитнес клубови, теретане, кладионице. На Штабу је констатовано да је, заправо, већи део тих објеката, посебно теретане, раније престао са радом.

Солидаришући се са породицама које су изгубиле најмилије све заставе на свим јавним институцијама од данас су спуштене на пола копља.

ZastaveНа Штабу се говорило и о диструбицији општинских пакета помоћи. До сада је у Општини Рума подељено 7.110 пакета помоћи најугроженијем становништву. Подела пакета у Хртковцима, планирана за петак, је кренула данас, док су пакети за Кленак припремљени, а дистрибуција почиње у суботу.

"Списак који смо добили од ПИО фонда имао је 5.653 лица, а ми смо 7.110 пакета поделили, од тога скоро 4.000 у граду, а 3.110 у сеоским месним заједницама. На списку у граду је било 3.481, све преко тога до 4.000 су људи који нису били на списку који су се јављали у кол центар, исто то се односи и на ових 3.110 пакета који су намењени и испоручени сеоским месним заједницама. Значи све оно што је било преко броја, људи су пописани, сви су се потписали ко год је добио пакет, тако да од прошлог петка када смо почели да пунимо наше магацине, обезбеђујемо намирнице које смо паковали, ево данас је четвртак и приводимо акцију крају", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић. Он је напоменуо да је 100-150 пакета остало да се подели у самом граду, да су то углавном људи који не живе на адресама из личних карти и да зато тај посао, за сада, иде мало спорије.

Volonteri"Мислим да ћемо такву врсту посла радити и у наредним данима с обзиром да нам начин поделе тих пакета одузима много времена. Желим да се захвалим свим волонтерима, да се захвалим свима који су дали учешће да ли у намирницама, да ли у возилима, да ли кроз свој рад, било каквом логистиком, што смо у веома кратком временском периоду од 5-6 дана успели да успели да поделимо преко 7.000 пакета", рекао је Манчић.

"Оно што је наш проблем за наредни период је да имамо још много људи који нас зову и јављају се, који нису у групи људи који имају примања испод 30.000, то су људи који немају никаква примања. Појављују нам се људи који имају хрватске пензије или нека друга примања, нису у нашој евиденцији. У наредном периоду ћемо наставити да обезбеђујемо намирнице, да и даље пакујемо за тај други круг поделе хуманитарних пакета и гледаћемо да свима којима је то потребно изађемо у сусрет", поручио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001