Општина ће поделити више пакета помоћи од планираног - Свако ко је у стању социјалне потребе добиће помоћ

величина слова

30. март 2020.

Sladjan MancicНа данашњој седници Штаба за ванредне ситуације поднет је и извештај о дистрибуцији и подели пакета солидарности нашим грађанима којима је у овом моменту то најпотребније. Данас до 12 часова подељена су 3.102 пакета помоћи, а првобитни списак од близу 6.000 људи који имају право на њега, прошириће се вероватно на нешто преко 7.400.

"Свако ко је у стању социјалне потребе добиће пакет помоћи, наравно уз уредну евиденцију, личну карту, потпис о преузимању. На неким адресама имамо више чланова домаћинства, да ли примају мање пензије или су примаоци социјалне помоћи. Постоје људи којих ни нема на евиденцијама, или су пак на Бироу и чекају пензију. Има и болесних људи, грађана који се нису снашли услед свега што их је задесило. Верујемо да ћемо све те људе испоштовати. Донели смо одлуку да из буџета купимо одређене намирнице, како би спремно дочекали наредни период, од две седмице, за када се очекује врхунац епидемије", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

На седници су сагледане активности и спровођење мера у претходних 48 сати, које су подразумевале и дезинфекцију свих јавних површина, свих саобраћајница како у градским тако и у сеоским месним заједницама.

Највише речи је било о раду Градске пијаце.

Pijaca"Најдуже смо се бавили том темом. С обзирим да на отвореном делу пијаце имамо 7 продајних места,  не праве се велике гужве. Што се тиче тржнице имамо 7 засебних радњи које раде у тржници као и све друге продавнице или маркети. Став је преовладао да ће наставити да раде уз повећане превентивне мере и надзор људи из "Комуналца", поготово суботом. Донели смо одлуку да у тржницу неће моћи да уђе више од 10 људи. Волонтери ће, као што то раде недељом када је дан куповине за пензионере, да дежурају и суботом испред тржнице и не дозвољавају да у објекат уђе више од дозвољеног броја људи. Субота је најударнији дан, а осталим данима број људи на нашој пијаци је далеко мањи", рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001