Подела пакета у Платичеву, Вогњу, Руми - Акцију подржала и компанија "Каблекс"

величина слова

30. март 2020.

Преко 3.000 пакета помоћи достављено је на кућне адресе најугроженијим становницима наше општине у протекла три дана. Екипе волонтера су од јутрос поново на улицама, а поред Руме, пакети се данас деле и мештанима Платичева и Вогња. Председник Општине Рума Слађан Манчић присуствовао је данас у Платичеву почетку акције достављања пакета, у коју се укључила и компанија "Каблекс".

Sladjan"Једно велико хвала компанији "Каблекс", која дуги низ година послује у Платичеву, што су показали друштвену одговорност и прикључили се нашој акцији и донирали 300 пакета прехрамених производа. Ја сам се раније захвалио и свим другим компанијама које су препознале тренутак када је потребно помоћи најугроженијим становницима наше општине. Што се тиче поделе пакета завршили смо Витојевце и Путинце, а у Вогњу данас делимо 150 пакета помоћи, а у Платичеву је тај број дупло већи", рекао је председник Манчић и напоменуо да се данас у граду пакети диструбуирају у следећим улицама: 15. мај, Слободана Пенезића Крцуна, Насеље Апотека, Насеље Детелина, улица Вељка Дугошевића, Иве Лоле Рибара и ЈНА.

GoranГоран Микановић директор компаније "Каблекс" каже да је компанија одмах изразила спремност да помогне у тешкој ситуацији, као што је то чинила и раније.

"Ми смо овде већ 10 година и не само сад већ ћемо сваки пут узети учешће у оваквим пројектима, као што то и јесмо чинили. Тренутно смо редуковали проиводњу на 30 одсто, пошто је доста запослених остало код куће из превентивних разлога, а у организовању, у ово конфузно време, нам је много помогла и Општина Рума. Ми запошљавамо око 250 људи, планирамо да то повећамо за 120, али у овом тренутку то нема смисла, нема ни услова. Пошто смо ми у електроиндустрији, наши највећи купци су компаније као што су Bosch, Whirlpool, Miele и Beko. Већина наших купаца је затворила своје фабрике привремено на две седмице, али смо са свима у контакту више него икад како би прошли све ово са што мање негативних последица", казао је Микановић.

"Каблекс" је недавно изградио и нову модерну фабрику, два пута већу од постојеће у којој је започета производња. Корона вирус је, као и у Европи и свету, пореметио планове за запошљавање нових радника и то је сада пролонгирано за након окончања кризе.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001